logo ms

Khamis, 30 Mei 2024

faq  |  contact us  |  feedback  |  Peta laman

Berita Terkini

Kursus Kepimpinan Pegawai Peringkat Pertengahan 2023

mlo main

Kursus Kepimpinan Pegawai Peringkat Pertengahan yang berakhir dengan jayanya pada 21 September 2023 di Hotel Sunway Putra telah memberi manfaat kepada para peserta. Kesemua peserta menerima latihan kepimpinan yang berwawasan daripada penceramah pakar khusus dalam bidang tersebut. Kursus ini direka untuk pegawai kerajaan Malaysia di peringkat pertengahan kerjaya Gred 48 hingga 52 untuk merangkumi keperluan kepimpinan yang akan membantu mereka membina kecekapan teras mereka dalam bidang ini.
Seramai dua puluh lima orang peserta yang mengikuti kursus tersebut adalah pegawai dari pelbagai kementerian, agensi dan jabatan kerajaan Malaysia iaitu Kementerian Pengajian Tinggi, Kementerian Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat, Kementerian Komunikasi dan Digital, Lembaga Pembangunan Pelaburan Malaysia, Majlis Keselamatan Negara, Kementerian Kesihatan, Kementerian Pendidikan, Pejabat Perdana Menteri, Kementerian Perpaduan Negara, Kementerian Sumber Asli, Alam Sekitar dan Perubahan Iklim, Kementerian Perdagangan Dalam Negeri dan Kos Sara Hidup, Perbadanan Pembangunan Perdagangan Luar, Kementerian Pembangunan Usahawan dan Koperasi , Kementerian Pertahanan, dan Kementerian Pelaburan, Perdagangan dan Industri.
Bagi membantu para peserta mengukuhkan kemahiran utama yang paling diperlukan untuk berjaya, mereka didedahkan kepada pelbagai modul yang direka untuk meningkatkan kebolehan mereka dan mengasah potensi mereka sebagai pemimpin masa depan di tempat kerja masing-masing. Sepanjang tiga hari, mereka terlibat secara aktif dalam sesi kuliah interaktif dan perbincangan kumpulan.
Secara keseluruhannya, kursus ini mendapat maklum balas positif daripada para peserta. Semua peserta telah dihadiahkan sijil penyertaan, melambangkan kejayaan menamatkan perjalanan penuh inspirasi mereka dalam kursus kepimpinan. Ia adalah kursus yang luar biasa, dipenuhi dengan perbincangan yang bermanfaat dan pandangan yang tidak ternilai. Semoga pendedahan berharga ini meningkatkan keupayaan mereka untuk membantu mereka mempercepatkan matlamat kepimpinan mereka dan memberi sumbangan berimpak tinggi kepada organisasi masing-masing.

 

  mlo 1  mlo 2  mlo 3

Cetak Emel