logo ms

Rabu, 24 April 2024

faq  |  contact us  |  feedback  |  Peta laman

SISTEM PERMOHONAN KURSUS

Untuk capaian ke Sistem Permohonan Kursus, sila klik http://cas.idfr.gov.my atau klik Menu Perkhidmatan Dalam Talian ----> Sistem Permohonan Kursus melalui Laman Web IDFR.

Sila klik di sini untuk Manual Pengguna.

Terjemahan Bahasa Melayu-Inggeris atau Bahasa Inggeris-Melayu di Laman Web Rasmi IDFR adalah merujuk kepada susunan bahasa yang bersesuaian.

Web Mudah Alih IDFR

Sila layari Portal IDFR versi mudahalih menerusi telefon bimbit atau PDA anda hanya melalui...

h t t p : // w w w . i d f r . g o v . m y

Anda juga boleh melayari Portal IDFR versi mudahalih menerusi telefon bimbit atau PDA (Smartphone) dengan hanya melalui Kod QR IDFR. Anda hanya perlu:

1.   Memuat turun dan lakukan instalasi aplikasi QR Reader yang bersesuaian dengan Smartphone anda

2.   Pilih dan aktifkan aplikasi QR Reader dan kemudian imbas gambar Kod QR IDFR di bawah dengan menggunakan kamera dari Smartphone anda:

3.   Anda akan terus dibawa ke Portal IDFR versi mudahalih

Kandungan dan maklumat di dalam Mobile Web IDFR ini akan ditambah dari semasa ke semasa.

Paparan terbaik dengan resolusi minima 240 x 320 pixels

Sekiranya terdapat sebarang maklumat yang anda ingin lihat dan dipaparkan di dalam Mobile Web IDFR, sila hantarkan cadangan dan komen anda  kepada info[at]idfr.gov.my

Sejajar dengan aspirasi IDFR untuk menjadi pusat antarabangsa dalam bidang latihan dan penyelidikan diplomasi & hubungan antarabangsa di persada dunia, IDFR menyediakan video korporat yang baru. Ianya boleh di lihat melalui ruangan Galeri Multimedia.

Video ini memaparkan kemudahan yang disediakan di IDFR, termasuk juga pelbagai program dan aktiviti yang diadakan di institut.Melalui tontonan video ini diharapkan pihak luar dapat memberi satu tanggapan yang baik berkenaan misi dan visi IDFR.