logo ms

Isnin, 20 Mei 2024

faq  |  contact us  |  feedback  |  Peta laman

Penerbitan 2007

  Issues in Malaysian Foreign Policy and Diplomacy Selected Speeches by Syed Hamid Albar

Ini merupakan kompilasi kedua ucapan-ucapan terpilih  Dato' Seri Syed Hamid Albar yang telah disampaikan oleh beliau semasa menjadi Menteri Luar Negeri. Diterbitkan pada bulan Disember 2007, ia terbahagi kepada enam buku di bawah tajuk ASEAN; Bilateral Relations; Multilateral Issues (2003-2005); Multilateral Issues (2006-2007); Peace and Security; dan On Dialogue and Other Foreign Policy issues. 
     
  Journal of Diplomacy and Foreign Relations Volume 9

Objektif utama jurnal ilmiah ini adalah bagi menyokong, menganalisis and menilai polisi, program dan aktiviti dalam bidang hubungan antarabangsa dan diplomasi Malaysia. Jurnal ini juga berfungsi sebagai forum yang memberi ruang untuk penilaian berganda dan perbincangan intelektual yang pelbagai  tentang polisi luar, diplomasi dan hubungan antarabangsa.
     
  Selected Speeches at the Sixth Conference of The Heads of Mission 2007

Monograf ini mengandungi ucapan-ucapan yang telah disampaikan oleh YAB Dato' Seri Abdullah Ahmad Badawi, Perdana Menteri Malaysia; YB Dato' Sri Mohd Najib Tun Abdul Razak, Timbalan Perdana Menteri Malaysia; dan YB Dato' Seri Syed Hamid Albar, Menteri Luar Negeri Malaysia sewaktu Sixth Conference of The Heads of Mission 2007 di Kuala Lumpur pada bulan April 2007.