logo ms

Isnin, 20 Mei 2024

faq  |  contact us  |  feedback  |  Peta laman

Penerbitan 2011

 

Laporan Tahunan 2010 IDFR 

IDFR telah menerbitkan Laporan Tahunannya untuk tahun 2010. Penerbitan yang berwarna-warni tersebut menyenaraikan kursus, aktiviti dan acara yang dianjurkan oleh Bahagian-bahagian di IDFR dan dilengkapi dengan pelbagai gambar.

Klik di sini untuk melihat Laporan Tahunan

 
       
 

Diplomatic Voice IDFR

Dalam tahun 2011, IDFR telah memperkenalkan Buletinnya yang bertajuk Diplomatic Voice. Terbitan suku tahunan ini bertujuan mewujudkan satu platform bagi perkongsian dan penyebaran maklumat dan pengetahuan dalam kalangan para pengamal diplomasi. 

Untuk menghantar komen dan sumbangan, atau sekiranya ingin dimasukkan ke dalam senarai penghantaran kami, sila e-melkan kepada Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.

Klik di sini untuk melihat Diplomatic Voice

     
AR_2011_i  

IDFR 2012 Training Programmes

Penerbitan yang menyenaraikan kesemua kursus latihan dan bahasa yang dirancang oleh IDFR untuk tahun 2012 telah diterbitkan pada bulan November, dan telah diedarkan kepada para pegawai kanan serta Bahagian Sumber Manusia di kementerian dan agensi kerajaan, perwakilan asing di Kuala Lumpur yang terlibat dengan Program Kerjasama Teknikal Malaysia dan agensi-agensi lain yang boleh menyertai program latihan di IDFR.

Klik di sini untuk melihat Training Programmes

 
       
AR_2011_i  

Malaysian Diplomats: Our Stories, Volume 1

Penerbitan ini, yang merupakan susulan kepada buku Number One Wisma Putra, merupakan kompilasi sepuluh artikel sumbangan para diplomat dan bekas diplomat Malaysia yang berkongsi pengalaman dan amatan mereka ketika menjalankan tugas di Misi Malaysia. Dengan sokongan dan sumbangan para diplomat dan bekas diplomat kita, jilid-jilid yang seterusnya dijangka akan diterbitkan setiap tahun.